background

Sotto l'olivo

Ons eigen buitenrestaurant

Sotto l'olivo is ons eigen buitenrestaurant met buitenkeuken en pizza-oven. Een unieke toevoeging aan onze vakantiehuizen en appartementen, waar we graag samen met onze gasten van genieten.

In de zomer van 2018 hebben we voor het eerst gebruikgemaakt van onze splinternieuwe buitenkeuken. Olivia, de kokkin van voormalig restaurant U Barone, kookte bijna om de dag voor de gasten van Campaniacasa en in het restaurantje onder de grote olijfboom hebben we gegeten. Dat gaan we dit jaar natuurlijk weer doen!

Soms zijn er maar twee tafeltjes bezet, soms ook zeven. De gasten van Campaniacasa kunnen zelf meehelpen, bijvoorbeeld om handgerolde pasta te maken, of een inktvissalade onder leiding van onze vriendin (en topkokkin) Melina. Toen we de smaak te pakken hadden, hebben we ook een pizza-oven laten plaatsen, een echte, met een stenen bodem die verwarmd wordt door een laaiend houtvuur. Er komt een echte pizzabakker pizza's bakken, die we onder de olijfboom, nét uit de oven opeten. Een groot succes. Geen pizza zo lekker als pizza die van een stenen bodem met houtvuur komt. In de moestuin beginnen de eerste courgettes, tomaten en aubergines al voorzichtig te voorschijn te komen, hopelijk de voorbodes van een rijke, biologische oogst die we aan de gasten kunnen voorzetten.

Doordat we een doorgewinterde kokkin hebben kunnen we ook voor vegetariërs en veganisten een volwaardig menu bieden. In elk geval voor Zuid-Italië is dat heel bijzonder.

Voorlopig is Sotto l'olivo alleen in de zomer open, als we er zelf ook zijn, maar wie weet wat de toekomst brengt....

  • background
  • background
  • background